top of page

A szépség szeretete – Michelle Phan

Vannak időszakok, mikor egyszerűen nincs ihlete az embernek. Ehhez nem kell feltétlenül alkotószelleműnek vagy művész lelkületűnek lenni. Van, hogy nem érezzük, hogy ugyanúgy az újdonság varázsával fogunk nekimenni a holnapnak, a munkának.

Noh, az ilyen napokon szoktam én átadni magam az internetnek és annyi vizuális információt magamba szívni, amennyit csak lehet. Engem ez tölt fel, ez inspirál.

Az ember befészkeli magát a képernyő elé és indul a keresés.

Jómagam nagy Pinterest rajongó vagyok, így általában ott indítok. Aztán jön – az én esetemben – a sminkböngészés. Milyen újdonság van? Valami új technika leírása?...videója..? ..és hopphopp, máris indul a Youtube.

És természetesen a sminkes videók… :)


Úgy 2010 tájékán találtam rá Michelle-re és meg kell, hogy mondjam, már az első pillanatban teljesen magával ragadott ez a bájos, folyton mosolygó lány.

Minden egyes mozdulatából látszott és a mai napig látszik, hogy imádja, amit csinál és élvezi, hogy ezt megoszthatja másokkal. Ecsetvonásaiból sugárzik a szépülés, a szépség szeretete. És ami a legfontosabb: a saját szépségének szeretete, minden hibájával együtt. Évek alatt rengeteg kísérletezett, megtanulta ennek a világnak a szabályait és rájött, hogyan alakíthatja a maga kedvére. Eközben minden tapasztalatát igyekszik megosztani velünk. Folyamatosan fejlődik, nyitott az újdonságokra és mindenre, ami kívül-belül szebbé tehet bennünket.


A pár perces videók, melyek alatt mindig a smink hangulatához illő zenéket hallhatunk, az első perctől az utolsóig, lépésről lépésre végigvezetnek minket sminkelés folyamatán.

Elárulom, sokszor megesik, hogy úgy 2-3 percig fogom a fejem: "Na ebből mi lesz?! de miéért úgy? Ne oda kend!" :)

Bár sok mindenben nem értünk egyet Miss Phan-nal, mégis minden alkalommal ámulatba ejt a merészsége, és ahogy egyik videójában meg is jegyzi: "attól még, hogy az van ráírva rúzs, nem csak a szájunkra használhatjuk."

Fresh Spring Look - smink videó


Fantasztikus volt végigkísérni az elmúlt években, ahogy nem csupán emberileg, üzletileg, de bizony szakmailag is mennyit fejlődött. Nem fél feszegetni a saját határait és mindezt olyan lendülettel teszi, mely bárki számára motiváló lehet.

Node senkit se tévesszen meg a 32 fogas mosoly és az ártatlan szempilla rezegtetés! :)

Ebben a lányban - mondom most már, hogy Nőben – nagyon is van spiritusz.


Michelle Phan még 2005-ben egy vloggal (video blog) kezdte sminkes pályafutását, amit később Youtube csatornáján folytatott és mindössze 6 év kellett neki, hogy a szívvel-lélekkel készített kézi kamerás homemade videóktól elszárnyaljon egészen addig – és felteszem, hogy határ a csillagos ég ennek az apró lánynak. :) -, hogy 2013 augusztusában létrehozza Em-Cosmetics néven a saját sminkes márkáját.

Girls Night Out - smink videó

Michelle elhivatott és azt gondolom, ez hatalmas ajándék egy ember életében.

Nőként tisztában van saját adottságaival és hiányosságaival, melyeket időről-időre ki is hangsúlyoz :)

Ám azt is pontosan tudja, hogy az önmagunkra szánt idő eszköz a kezünkben - legyen szó a sminkelésről, bőrünk, testünk ápolásáról, öltözködésről, vagy egy kellemes délutánról a szívünknek kedves emberekkel -, amit ha megfelelően használunk, teljesen megváltoztathatja az életünket.

Azt üzeni nekünk, hogy legyünk nyitottak, vágjunk bele bármiről is álmodunk és élvezzük az utat, a kalandot, amíg elérünk a célig. Minden egyes nap élvezzük azt, hogy most van.


Web: http://michellephan.com/

Smink: http://www.emcosmetics.com/

Youtube: https://www.youtube.com/user/MichellePhan


Ajánlott videók
Mostanában
Archívum
Keresőszavak
Még nincsenek címkék.
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page